Menu

 

Peer Gynt
Onsdag 03.10.18 kl. 19.30

Af Henrik Ibsen
Se filmklip


Bestil billetter


Et eventyrligt drama om at være sig selv, uden at være sig selv nok.

”Blodet er aldrig så tyndt, at man ikke er lidt i slægt med Peer Gynt”, minder Henrik Ibsen os om i sin fantasifulde fortælling om lykkeridderen, der drager ud i verden med ambitioner om at finde sig selv og blive til noget stort.

I Folketeatrets version af Ibsens berømte dramatiske digt, er Cyron Melville den unge Peer og Preben Kristensen den ældre Peer. Historien er bearbejdet så 7 skuespillere – bla. Anette Støvlebæk (Badehotellet) og Mads Knarreborg – befolker hele den verden, som Peer prøver kræfter med gennem et langt liv, levet liv. Fra håbefuld ung, til tilfreds voksen og til sidst desillusioneret ældre, der sammenligner sig selv med et skrællet løg, lag på lag, uden en kerne.

På sin store livsrejse, der fører ham jorden rundt, prøver Peer det meste. Han forfører kvinder på stribe, og han forlader dem. Han bliver rig, og han mister det hele. Han bliver profet, og han bliver vanvittig. Undervejs indser han, at han i sin ihærdige søgen efter sin indre kerne er flygtet fra de vigtigste relationer i sit liv. Familien, kæresten, barnet – alle dem, der kunne have hjulpet ham med at finde sit sande jeg. Han bøjede af og gik udenom dér, hvor han burde have stået fast.
Peer Gynt er både en klassisk og en meget moderne dannelsesberetning, der stiller det evigt gyldige spørgsmål på spidsen: hvordan er man sig selv, uden at være sig selv nok?

Medvirkende:
Preben Kristensen, Cyron Melville, Anette Støvlebæk, Mads Knarreborg m.fl.

A kr. 275,- B kr. 250,-
Skoler kr. 75,-
Excl. gebyr


I denne sæson er der hovedvægt på humor og musik.

Denne forestilling spilles i Musik og Teaterhuset Sønderjyllandshallen

Forestillingen er
omfattet af
"Partoutkort til unge"