Sted

Musik & Teaterhuset Sønderjyllandshallen

Dato

2

oktober 2024

Tid

19.30

Producent

Det Flydende Teater c/o Osramhuset

I et fly på vej mod Sydfrankrig sidder to danske kendisser. De sidder så langt fra hinanden, som man nu kan i et fly i 1959. Selvom de begge er vant til at sole sig i opmærksomhed, forsøger de at være så anonyme som overhovedet muligt. 

Det unge par må dog snart indse, at deres kærlighed ikke er til at skjule, så for at komme pressen i forkøbet inviterer de hele Europas paparazzi-korps med til bryllup på selvsamme ferie i Sydfrankrig. 

Så dramatisk og romantisk starter Helle Virkners og Jens Otto Krags ægteskab – og dermed også Teatergrads forestilling. I Drømmen flyder historien om et samfund i forandring sammen med et ægteskab, der på overfladen ligner drømmen om far, mor og børn i rækkehus. Men bag den idylliske facade lurer både personlige dæmoner og politiske udfordringer. 

Drømmen er en musikdramatisk fortælling om Danmark fra starten af 50’erne og helt frem til EF-afstemningen i 1972. Det er fortællingen om, hvordan det danske velfærdssamfund blev skabt, da kvinderne forlod køkkenet og trak i arbejdstøjet. Fra forarmet landbrugsland til moderne industrisamfund med nye frihedsidealer og forventninger om selv-realisering, bedre økonomi og frihed fra autoriteter. Om tiden frem til underskriften på en samfundskontrakt båret frem af socialdemokratiske idealer om lighed. 

Drømmener en musikalsk forestilling om kærlighed, magt og vores fælles fortid, der udfordrer og stiller spørgsmål til, hvordan nutidens samfundskontrakter og velfærdsidealer egentlig ser ud.

 

PRIS
155 kr. plus gebyr 

Unummererede pladser

 

MEDVIRKENDE Lise Lauenblad, Rolf Hansen, Malou Takibo og Martine Madsen / INSTRUKTØR Stine Schrøder Jensen / DRAMATIKER Thomas Markmann / SCENOGRAF
Nikolaj Heiselberg Trap / KOMPONIST Martine Madsen / KOSTUMEDESIGNER Olivia Hetman / LYS- OG VIDEODESIGN Flora Pelle Brandt / PRODUKTIONSLEDER Josefine Bitsch / PR/PRESSE HAVE Kommunikation & PR / BILLET OG TURNÉANSVARLIG
Mathilde Høm Kristiansen / KONCEPT + IDÉ Teatergrad  

Kommende forestillinger

19

september 2024

Digging deep

2

oktober 2024

Drømmen

22

oktober 2024

Den lille prins

12

november 2024

De urørlige

12

december 2024

Fru Dingenots Jul

21

januar 2025

Alle gode ting

21

februar 2025

Sallys far

5

marts 2025

Elvis – En Hyldestforestilling til Elvis Presley af Jesper Lundgaard

11

marts 2025

Animals

18

marts 2025

Benched

1

april 2025

HMS Pinafore